Hronika 2

11.04.2024.

10:42

Šta ako se kod osumnjičenih za ubistvo Danke utvrdi duševna bolest? VIDEO

Tačno nedelju dana traje potraga za telom dvogodišnje devojčice iz Bora, kojoj se izgubio svaki trag 26. marta u Banjskom Polju.

Izvor: B92.net

Šta ako se kod osumnjičenih za ubistvo Danke utvrdi duševna bolest? VIDEO
TANJUG/RADE PRELIĆ

Podeli:

Podsetimo, prošlog četvrtka predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je javnosti da je devojčica Danka Ilić ubijena, kao i da su za to okrivljena dva radnika JKP “Vodovod” koji su je usmrtili službenim vozilom.

Ubrzo se ovaj strašan zločin još više otkrio pa se saznalo da su dvojica osumnjičenih D.D. i S.J, da su živu ali onesvešćenu Danku stavili u auto I odneli na deponiju da se reše njenog tela.

Potom ju je jedan od njih zadavio kada su videli da dete nije mrtvo, i bacili. D.D. je nakon nekoliko dana došao do divlje deponije i premestio telo na nepoznatu lokaciju. MUP i dalje pokušava da pronađe telo ubijene devojčice, a okrivljeni su naveli oko 10 lažnih lokacija. D.D. je imao i pomoć, ispostaviće se, brata i oca. Brat je preminuo u policiji, nakon ispitivanja, od infarkta, a ni otac R.D. nije naveo tačnu lokaciju tela.

I pored ovih uznemirujućih činjenica, brojna pitanja su ostala otvorena, a samo jedno od njih je - kako je moguće da telo još nije nađeno i šta bi se moglo dogoditi sa istragom ako se ono ne nađe.

O tome su u Jutarnjem program TV Prve govorili Stefan Čorda, advokat, Božidar Spasić, bivši obaveštajac i Radiša Roskić, penzionisani načelnik u BIA.

Oni su istakli da policija sada saopštava podatke koji ne mogu da ugroze istragu, a da će se mnogo više o svirepom zločinu znati kada se nađe telo i uradi obdukcija.

Takođe, već sada postoje elementi za podizanje optužnice za teško krivično delo, a sav dosadašnji material prikupljen tokom ispitivanja osumnjičenih biće uzet kao dokaz. U tom smislu, kako su naveli, telo devojčice nije jedini dokaz, ali jeste suštinski.

Na pitanje šta ako se kod osumnjičenih utvrdi duševna bolest, sagovornici TV Prve navodi da u tom slučaju, ukoliko se to I dokaže, osumnjičeni bi mogli biti proglašeni neuračunljivim što bi dalje značilo da bi bili hospitalizovani.

Više o ovoj temi pogledajte u VIDEU.

Izvor: Prva tv

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: