Hronika 0

11.04.2024.

9:13

MUP ima nov pravac potrage za telom Danke; Da li je to poslednja nada?

Od kada je devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno tragaju za njom.

Izvor: Blic

MUP ima nov pravac potrage za telom Danke; Da li je to poslednja nada?
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Već u prvim satima nakon nestanka, policajci su proveravali svaku rupu u koju je devojčica mogla da upadne, međutim, nakon što je objavljeno da je devojčica ubijena i da iza svega stoje radnici JKP "Vodovod", policajci su započeli potragu za telom devojčice u bunarima, šahtama i rezervoarima.

Sumnja se da je ovaj pravac potrage započet upravo jer su osumnjičeni dobro poznavali šahte i bunare u selima Banjsko polje i Zlot, piše Blic.

Banjsko polje je u prvim danima potrage za Dankom Ilić bilo ključno mesto. Veliki broj policajaca, ali i vatrogasaca-spasilaca do kasno u noći je neprekidno tragao za devojčicom. Oni su pregledali šumu i svaki pedalj Banjskog polja - od žbunja, šupa, nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahta.

Ubrzo su dvojicu osumnjičenih – D.D. i S.J., koji su radnici JKP "Vodovod", uhapsili. D.D. je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je udavio devojčicu, a da su mu u premeštanju tela pomogli otac R.D. i brat D.D. koji je takođe radio u JKP "Vodovod".

Ipak, još uvek nije poznato gde je sakriveno telo devojčice. D.D. je u međuvremenu preminuo u policijskoj stanici tokom zadržavanja, a policajci se danima nalaze ispred porodične kuće osumnjičenog za ubistvo, a u kojoj je sada ostala samo majka D.D,  S.D.

Cisterna je ispraznila septičku jamu u njihovom dvorištu u selu Zlot, potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susednom dvorištu. I dvorište komšinice su policajci pregledali - od septičke jame pa do bunara. U tome im je pomogao i pas.

Vatrogasci-spasioci su tokom potrage ispumpavali i vodu iz obližnje močvare.

Desetine pogrešnih lokacija

D.D., koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se reši tela dvogodišnje Danke. On je u policiji nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo, međutim, policija na tim mestima nije pronašla ništa.

On i njegov brat su dali na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene u potrazi za telom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: