Hronika 1

15.04.2024.

17:40

Dankine ubice idu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na psihijatrijsko veštačenje

D. D. i S. J., osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi.

Izvor: Blic

Dankine ubice idu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na psihijatrijsko veštačenje
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Podeli:

Tačnije, čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo pri dokaznim radnjama koje se trenutno sprovode, potvrđeno je "Blicu" u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

"D. D. i S. J. pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. 5. 2024. godine i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora. U interesu istrage ne možemo vam saopštiti koja će sve lica biti ispitana u svojstvu svedoka u narednom periodu", navode u VJT Zaječar.

D. D. je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom a njeno telo je premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno. Njegov brat je takođe bio priveden, međutim on je preminuo u zatvoru i u četvrtak je sahranjen.

"Zapisnik o obdukciji sada pokojnog D. D. tužilaštvu još uvek nije dostavljen. Ne može se na egzaktan način utvrditi stepen alkoholisanosti D. D. i S. J. u trenutku kada su dete udarili kolima, zbog proteka vremena od momenta udara kolima do njihovog hapšenja", kažu u VJT Zaječar.

R. D., otac osumnjičenog D. D., takođe je saslušan pred VJT u Zaječaru, gde se branio ćutanjem, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru odredio mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić, i do sada je pretraženo korito Zlotske reke od sela Zlot ka Sumrakovcu, kao i rezervoari za vodu. Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke bili su zaposleni u JKP "Vodovod" Bor, i zato se pregledaju cisterne i rezervoari, jer su upravo oni znali raspored tih rezervoara i obilazili ih redovno.

Pročitajte još: 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: