Društvo 1

22.05.2024.

13:57

Snažna oluja pogodila Srbiju; "Ovo za sedamdeset godina nisam video" VIDEO

Jako nevreme pogodilo je mnoge delove Srbije, donoseći sa sobom obilne padavine koje su napravile pometnju u gradovima naše zemlje.

Izvor: B92.net/TV Prva

Snažna oluja pogodila Srbiju; "Ovo za sedamdeset godina nisam video" VIDEO
EPA/RUNGROJ YONGRIT

Podeli:

RHMZ je izdao upozorenje i za danas, saopštivši da nas i danas očekuje slično vreme kao i juče, kao i da se pripremimo za obilne padavine, grad i olujne vetrove.

Izgleda da je nevreme najavljeno za danas već stiglo u neke krajeve naše zemlje, pa je na društvenim mrežama osvanuo snimak jakog pljuska u Vrnjačkoj Banji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ništa bolja situacija nije ni u Aleksincu, gde su zbog jučerašnjih padavina poplavljene ulice, kojima automobili danas ne mogu da prolaze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Užicu je nevreme napravilo ogromnu štetu, koja se danas, u iščekivanju novih padavina sanira.

Milovan Paunović iz Sevojna bio je prvi na udaru, obzirom da se njegovo imanje nalazi tik uz potok koji se pod naletom padavina izlio.

"Juče je naišla tolika bujica da ništa nije moglo da se spase. Bujica je uništila povrće koje gajim i prodajem na pijaci u Užicu, ništa ne može da se spasi," rekao je on.

Osim bujice, veliki problem je i smeće, koje je bacano pre nevremena, a koje je bujica odnela i time zagadila gazdinstva.

"77 godina imam, rekao bih da pamtim 70. Za 70 godina ovo nisam video," rekao je Paunović.

Osim kiše i bujice, Sevojno je juče pogodio i grad, koji je, kako Paunović kaže, padao nepuna dva sata sa kraćim prekidima.

Opširnije pogledajte u video-prilogu.

Izvor: prva

Podsetimo, snažno nevreme zahvatilo je juče Srbiju i donelo obilnu kišu, a u pojedinim mestima i grad. U Beogradu je nevreme omelo saobraćaj, zaustavljajući vozila, ali i građane koji su se našli na ulicama glavnog grada.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: