Društvo 1

03.05.2024.

19:50

Pao grad u Srbiji

Nevreme koje je zahvatilo većinu naše zemlje nije zaobišlo ni Zlatibor gde su bile obilne padavine oko 18 časova, a uz kišu padao je i grad veličine lešnika.

Izvor: Telegraf.rs

Pao grad u Srbiji
Shutterstock/Aleksei Ignatov

Podeli:

Međutim, padavine sa gradom na sreću meštana prestale su brzo. Nevreme je pogodilo selo pod Murtenicom između Nove Varoši i Zlatibora.

Jaki pljuskovi u više navrata tokom dana pogodili su jugozapad Srbije, a u jednom trenutku, usred pljuska, počeo je grad.

Zasuo sela pod Murtenicom. Obilne kišne padavine, oko 18 časova, u selima između Nove Varoši i Zlatibora, pretvorile su se u grad, koji je, prema rečima meštana, na svu sreću brzo stao.

"Ništa nije nagoveštavalo da će biti nevreme, nije čak ni grmelo, samo je padala kiša i grad počeo iz čista mira. Na svu sreću nalet nije trajao dugo, pa se nadamo da nije pričinio veću štetu", kažu meštani.

Ovdašnji poljoprivrednici, naručito voćari, nakon aprilskog snega i mraza, u strahu su za opstanak svojih zasada, pa ih plaši svaka nova vremenska neprilika.

Po najavi meteorologa, i narednih dana sledi kiša, što ih ohrabruje, jer kako kažu, u ovom periodu neophodna je svim usevima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: