Društvo 0

25.04.2024.

14:36

"Zimska idila" u Srbiji: Opet veje FOTO/VIDEO

Sneg se ovog aprila definitivno ne šali, a danas veje na vrhovima planine Golije.

Izvor: RINA

"Zimska idila" u Srbiji: Opet veje FOTO/VIDEO
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg

Podeli:

U središtu ove planine, na Odvraćenici, može se reći da je prava zimska idila. Meštani kažu da tu na velikoj nadmorskoj visini sneg nije padao samo u avgustu, a nije retkost da pola metra padne čak i u maju. Oni koji su došli da obiđu svoje vikendice morali su da nalože vatru.

"Nema snega za skijanje, ali svakako je prelepo. Ipak, nadamo se da će se proleće opet vratiti, jer su dani u ranijem periodu bili prelepi, sa visokim temperaturama. Turisti su već počeli da dolaze. Naši redovni gosti su oni domaći, iz Ivanjice, Novog Pazara i Raške, ali nisu retkost ni gosti iz regiona. Smeštajni kapaciteti se šire i Odvraćenica postaje zaista zanimljiva turistička destinacija", kažu za agenciju RINA meštani Golije.

Oni jednoglasno dodaju da se ova planinska lepotica s pravom može nazvati jednom od najlepših planina u Srbiji. Bogata šumama i izvorima čiste pijaće vode, prava je oaza netaknute prirode.

"Ono što najviše obilaze su vidikovci. Imamo ih par u strogom centru, pružaju poglede u daljine, koje ostavljaju bez daha. Pešter, Sjenica – kao na dlanu, u daljini Komovi. Zaista je fascinantno, a ko jednom dođe uvek se vraća na Goliju", ističu meštani.

Osim na Goliji, sneg veje od ranih jutarnjih sati na Kopaoniku, ali i na planini Bjelasici u Crnoj Gori.

Izvor: RINA

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: