lvlUP bez izgubljene mape osvaja RUR HotS turnir na Rebootu!

Prethodne nedelje Zagrebački Velesajam bila je druga kuća svih ljubitelja video igara. Na Reboot Infogamer festivalu u okviru RUR ESPORTS arene održana su čak četiri turnira, među kojima se naravno našao i Blizzard MOBA naslov – Heroes of the Storm.

Izvor: Nikola Ranèiæ KLAN RUR

Četvrtak, 30.11.2017.

19:12

lvlUP bez izgubljene mape osvaja RUR HotS turnir na Rebootu!

Do sada najveći HotS turnir u regionu, barem kada je nagradni fond u pitanju, pripao je još jednom ekipi lvlUP. Pokazali su po ko zna koji put da su najbolja ekipa, sada zvanično i u regionu, a ne samo u Srbiji. Ponovo su uspeli da osvoje čitav turnir bez ijedne izgubljene mape! Više nema smisla pisati bilo šta o ovim momcima. Kroz niz turnira pokazali su da im nema ravnih, čak ni blizu. Ostaje samo pitanje: Da li će neko uspeti da ih pobedi na domaćoj sceni?

Nakon onlajn kvalifikacija na LAN završnici u Zagrebu našle su se četiri ekipe, dve srpske, odnosno dve hrvatske ekipe. Tog petka snage su odmerili lvlUP, Peak e-sports, Gelipteri i Rush Hour. Sve ekipe osim Rush Hour, bile su nam poznate od ranije preko RUR HotS lige, koja je održana početkom ove godine.

Grupna faza turnira igrala se po principu Round-robin, odnosno svako sa svakim. Mečevi su bili Bo2 formata, gde se kasnije na osnovu ostvarenih poena formirao plej-of. Dok je lvlUP harao grupnom fazom, ekipa Rush Hour nije se baš najbolje snašla na svom prvom HotS turniru. Zanimljiva činjenica za ovu ekipu jeste da je deo nje učestvovo na Overwatch turniru prethodnog dana u okviru RUR ESPORTS arene, gde su znatno bolje prošli nego na HotS-u.

Hrvatski tim Gelipteri, konačno su dobili priliku da se pokažu na nekom LAN turniru. Verujemo da se sada po malo kaju što nisu došli u Beograd na LAN završnicu RUR HotS lige. I tada, kao i sada, važili su za jednu od boljih ekipa, pa su tako bili najbliži da zaprete lvlUP-u u finalu. Zanimljivo da su Gelipteri igrali u neku ruku “beta metu”. Prioritizovali su heroje kao što su Kerrigan i Uther koji su tada bili nezaustavljivi kombo. Čak smo imali priliku da gledamo na jednom meču i Cho’galla što se vrlo retko viđa na nekom takmičenju.

Najuzbudljiviji duel na turniru definitivno je bio između ekipa Peak e-sports i Geliptera u polufinalu. Dve ekipe približnih snaga priredili su pravi mali šou za publiku. Glavni akter bila je ekipa Peak, nekadašnji Rangers of the Order sa RUR HotS lige, koji je odnedavno našao i sponzora. Peak je imao meč zaostatka i pokušao je jednom vrlo zanimljivom taktikom da prevari svog protivnika. Ipak, na kraju završili su neslavno i to na malo komičan način. Definitivno su zabavaili sve prisutne na strimu i na RUR areni.

Probali su da odrade staru Medivac backdoor strategiju, ali su zaboravili na jedno vrlo bitnu izmenu – i FORT i KEEP moraju da budu srušeni pre nego što se napadne core! Imali su sve što im je bilo potrebno za tu taktiku. Lt.Morales sa Medivacom, Tyrael sa Sanctification , Sylvanas sa svojim Black Arrows. Nema potrebe prepričavati ovaj događaj, najbolje je da pogledate klip ispod. Verujemo da će vas nasmejati do suza. Finalisti turnira osvojili su vrlo lepe nagrade koje je obezbedio naš sponzor AOC i E-BLUE. Prvoplasirana ekipa, lvlUP, osvojila je 5x AOS 24″ monitor, dok su Gelipteri kao drugoplasirana ekipa osvojili 5x set E-BLUE tastatura+miš. Zahvaljujemo se svim ekipama na učešću i očekujemo vas sve na nekom sledećem takmičenju!

Pre nego što vas ostavimo da uživate u slikama sa samog događaja, iskoristićemo priliku da vas sve još jednom pozovemo na naredni HotS turnir u organizaciji Klan RUR-a. Sledeća stanica je Beogradski sajam i Games.con festival. Sve vezano za taj turnir možete pronaći na OVOM linku.

Ukoliko ste propustili bilo koji meč sa turnira možete ih pogledati na našem twitch kanalu, a uskoro i na Klan RUR Youtube kanalu.
Sportski pozdrav!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: