Veliki udarac za Fortnite: Epic primoran da plati kaznu u iznosu od 500 miliona dolara

Pravni sukobi u game industriji se nastavljaju. Epic Games je u obavezi da isplati 245 miliona dolara Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), zbog ”problema sa prethodnim dizajnom Fortnite In-Game prodavnice i sistemom za povraćaj novca”. Pored toga, Epic mora da plati dodatnih 275 miliona dolara zbog ”ugrožavanja dečje privatnosti“ u igri.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Utorak, 20.12.2022.

19:37

Veliki udarac za Fortnite: Epic primoran da plati kaznu u iznosu od 500 miliona dolara
Foto: Epic Games

Kako saznajemo sa zvaničnog bloga kompanije, Epic Games je prihvatio ovu nagodbu sa ciljem da ”zaštiti potrošače i pruži najbolje iskustvo za svoje igrače”. Glavna problematika na ovu temu je što je kompanija ”po defaultu” čuvala informacije o plaćanju svojih mušterija, što je dovelo do neželjenih troškova na Fortnite nalozima igrača. Od sada, igrači mogu da biraju da li će čuvati ove informacije ili ne.

Pored toga, Epic je dobio oštre kritike i za sistem povraćaja novca u Fortnite-u. Kompanija je od tada uvela reforme u sistem, tako da pred svaku kupovinu igrači moraju da dodatno potvrde transakciju, što stvara zaštitu za sprečavanje ”neželjene kupovine”. Takođe možete da otkažete kupovinu skina ili itema u igri, a novac će vam biti vraćen.

Kada je dečja privatnost u pitanju, Epic sada preduzima sve mere da stvori bezbedno okruženje u skladu sa standardima američkog Zakona o zaštiti privatnosti dece na mreži (COPPA). To znači da će deca mlađa od 13 godina sada moći da igraju Fortnite u posebno dizajniranom okruženju dok čekaju na odobrenje roditelja. U ovom okruženju, na primer, chat funkcija i kupovina u Item-Shopu će biti onemogućeni.

Na kraju, Epic je izjavio da su im ”potrebe igrača najvažnije”, i da će ubuduće biti transparentniji na temu plaćanja i povraćaja novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: