Ocelote više nije direktor G2 Esportsa

Karlos ”Ocelote” Rodrigez, čovek koji je izgradio jednu od najuspešnijih esports organizacija na svetu, G2 Esports, povukao se sa funkcije direktora!

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 27.09.2022.

12:48

Ocelote više nije direktor G2 Esportsa
Foto: Riot Games

Ocelote je podneo ostavku na mesto generalnog direktora G2 Esportsa, saopštila je danas kompanija. Rodrigez je ranije ove nedelje stavljen na osmonedeljno odsustvo nakon što je viđen na žurci sa kontroverznim Endruom Tejtom u video snimku objavljenom na Tviteru. Ubrzo nakon toga se i u potpunosti razišao sa kompanijom.

„Ne podržavamo bilo koji oblik mizoginije“, rekao je G2 u saopštenju na društvenim mrežama. „Nastavljamo da dajemo prioritet inkluzivnosti i podršci raznolikoj gejming zajednici.“

Španac je bio jedan od osnivača i izvršni direktor G2 od njegovog osnivanja 2015. godine. Kompanija je prvobitno formirana sa fokusom na League of Legends kao svoj osnovni esport i od tada je rasla u raznim takmičarskim igrama širom sveta.

Rodrigez je najavio ostavku iz kompanije u video snimku koji je objavljen na njegovom ličnom Tviter nalogu.

Mnogi spekulišu da je baš Ocelote glavni krivac za to što je G2 ostao bez partnerstva sa Riotovom Valorant ligom, što je verovatno i razlog što je smenjen.

Iako je kompaniju koštao milionske saradnje, bio je jedan od glavnih razloga što je G2 postao ono što jeste danas. Samim tim, smatram da ovo nije dobra odluka, ali sada ostaje da vidimo kako će se G2 snaći bez Ocelote-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: