Hakeri pokrali Epic Games!

Kompanija je navodno ostala bez 189 GB poverljivih podataka.

eSports

Izvor: RUR

Sreda, 28.02.2024.

20:48

Hakeri pokrali Epic Games!
Foto: Epic Games

Kako prenosi Cyber Daily, hakerska grupa Mogilevich tvrdi da je ukrala ogromne količine podataka sa Epic Games servera. Ukupno 189 GB podataka uključuje email adrese, lozinke, lični podaci korisnika, informacije o plaćanju, source kod i drugo.

Mogilevich namerava da proda ukradene podatke do 4. marta, ali nije naveo cenu, kao ni specifične dokaze o krađi. Postoji mogućnost da Mogilevich blefira, ali nikad se ne zna. Epic Game je dao sledeću izjavu na ovu temu:

”Istraga je u toku ali za sada nismo pronašli nikakve dokaze o krađi”.

Sajber napadi nisu nimalo retki u industriji video igara, a u poslednjih par godina smo imali nekoliko ozbiljnih slučajeva. Hakeri su od Insomniac Games studija ukrali poverljive informacije o Spider-Man 2 i njihovoj predstojećoj Wolverine igri. Godinu dana ranije, procurele su informacije o Grand Theft 6, ali je haker tom prilikom bio uhapšen.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: