Pet najboljih support šampiona u League of Legends: Wild Rift-u

Pozabavili smo se sa svim bitnim mehanikama koje bi trebali da znate da bi ste napredovali u Wild Rift-u, a na red su došli šampioni koje preporučujemo da igrate na određenim pozicijama, i počinjemo sa suportovima.

eSports

Izvor: Rastko Zoriæ RUR

Petak, 12.02.2021.

16:51

Pet najboljih support šampiona u League of Legends: Wild Rift-u

Support uloga je jedna od onih koja vam može olakšati ili otežati partiju. Primarni cilj Support šampiona je da zaštiti svog marksmena (kerija) u Dragon lejnu i timskim borbama. Ovi igrači uglavnom kontrolišu kada bi tim trebao da se tuče, kada da odustane od borbe i kada da se bore za ciljeve na mapi kao što su zmajevi, kule ili Beron.

Ako želite da igrate ovu ulogu bitno je da se krećete na mapi, vordujete kako bi svom timu pružili što bolji pregled mape a to znači i da nećete mnogo para zaraditi što je jedna od loših strana ove pozicije. Međutim osećaj kada u bitnoj borbi vratite vašeg kerija sa ivice smrti je mnogo bitniji od novca. U nastavku pisaćemo o pet heroja koji su neki od najkorisnijih na ovoj poziciji.

ALISTAR

Printscreen – League of Legends: Wild Rift

Alistar je jedan od svestranijih šampiona u igri. On može da primi veliku količinu demidža na sebe u tučama, a i da kontroliše protivnike i stavlja ih u loše pozicije. Treća magija Tremple je idealna da onesposobite protivnika, a ako je protivnički šampion okrenut ka vašim saigračima, možete ga drugom magijom odbaciti u naručje vašeg kerija. Alistar je jedan od najboljih support heroja na Dragon Lejnu pogotovo ako vam je saigrač šampion koji udara iz daljine.

Samoner magije: Flash/Exhaust ili Flash/Heal

Rune: Aftershock – Weakness – Spirit Walker – Pack Hunter

BRAUM

Printscreen – League of Legends: Wild Rift

Šampion je veoma sličan Alistaru ali u isto vreme Braum je jedan od interesantnijih karaktera u Wild Rift-u. Braum je neprimetan junak mnogih timfajtova jer ima sposobnosti koje mogu vrlo dobro da zaštite saigrače ali i da zaustave protivnika. Svaki četvrti napad aktivira pasivnu magiju Concussive Blows, koja stanuje neprijatelja na sekundu. Njegova Stand Behind Me magija u kombinaciji sa Unbreakable može da izvuče šampione iz mnogih situacija a ultimejt može lako da poremeti planove tima koji kreće agesivno na vas, ili ako ih neočekivano pogodite iz dobrog ugla.

Samoner magije: Flash/Exhaust ili Flash/Heal

Rune: Font of Life – Weakness – Loyalty – Pack Hunter

LULU

Printscreen – League of Legends: Wild Rift

Glavni zadatak ovog supporta je da u lejnu štitite vašeg ADC saigrača a da u isto vreme dosađujete protivniku. Lulu može da bude veoma naporan šampion pogotovo u ovoj fazi igre, a njena treća magija Help Pix! je korisna da pojačate izdržljivost vašeg kerija. Ultimejt Wild Growth će učiniti od vašeg tenka ili inicijatora neosvojivu tvrđavu a protivnike možete da polimorfujete sa Whimsy magijom i izbacite totalno iz igre. Držite se podalje od tuče ali uvek blizu svog kerija.

Samoner magije: Flash/Ignite ili Flash/Heal

Rune: Summon Aery – Champion – Loyalty – Pack Hunter

BLITZCRANK

Printscreen – League of Legends: Wild Rift

Iako je skoro oslabljen Blitzcrank je i dalje veoma koristan heroj koji može da pravi akcije u raznim delovima mape. Rocket Grab je magija koja ovog klasičnog šampiona je održala u vrhu popularnosti svih ovih godina jer možete da bitnog igrača iz suprotnog tima totalno odvučete iz njegove zone komfora. Sajlens na njegovoj ultimejt magiji Static Field otežava neprijateljima da pobegnu od vas kao i Power Fist. Ovo je jedan od besplatnih šampiona koje otključavate pa predlažem da mu date šansu, jer može da bude i koristan i zabavan kada naučite da pogađate prvu magiju.

Samoner magije: Flash/Exhaust ili Flash/Heal

Rune: Aftershock – Weakness – Hunter Titan – Pack Hunter

SERAPHINE

Printscreen – League of Legends: Wild Rift

Seraphine se može igrati na mid lejnu ali više je nego solidna u ulozi supporta. Poseduje magije koje mogu da uspore i zaustave protivnike a Surround Sound je dobra odbrabena magija koja daje štit i leči saigrače oko vas, pogotovo ako je štit i dalje na vama. Beat Drop ima solidan demidž i stanuje protivnike kada su usporeni a sa High Note možete da ih lako završite kada imaju malo helta. Njena pasivna magija joj omogućava da svaka treća bačena magija se još jednom baci (eko) i daje vam medžik demidž i povećava daljinu odakle udarate. Ako sa njenim Encore ultimejtom uhvatite više igrača biće očarani vašom pesmom dok ih vaši saigrači seckaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: