League of Legends uskoro više neće podržavati Windows 7 i 8

Uskoro ćete morati da pređete i na Windows 10 (ili 11) da biste igrali League of Legends.

eSports

Izvor: RUR

Sreda, 07.02.2024.

19:25

League of Legends uskoro više neće podržavati Windows 7 i 8
Foto: Riot Games

League of Legends će 22. februara, po izlasku peča 14.4, zvanično obustaviti podršku za Windows 7 i 8, i 8.1, što znači da će svi igrači morati da pređu na novije sisteme. Ove vesti nam dolaze sa pečom 14.3, koji je nedavno izašao. Pored mnogih promena u balansu heroja, Riot je u ovom apdejtu takođe otkrio da će integracija Vanguard anti-cheat softvera u LoL biti odložena do peča 14.5. Više na tu temu možete pročitati ovde.

Riot nije dao poseban razlog zašto planira da obustavi podršku za Windows 7, 8 i 8.1, osim da ”prati trendove prelaska na novije sisteme”. Ovo je i logično, pošto nema mnogo vajde od podrške sistema koje je i sam Microsoft napustio.

Valve je takođe obustavio podršku za Steam na starijim operativnim sistemima. Ova odluka je doneta jer postoje ključne funkcionalnosti Steama koje zavise od verzije Google Chrome koja više ne radi na ranijim verzijama Windowsa.

Na temu Windowsa, priča se da će dvanaestica izaći sredinom 2024. godine.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: