Dota 2 Singapur Major – Stanje na tabeli: Koje ekipe su se plasirale u plejof?

Stigli smo do plejofa Dota 2 Majora u Singapuru. Ko je sve uspeo da ostvari plasman u plejof?

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Utorak, 30.03.2021.

17:32

Dota 2 Singapur Major – Stanje na tabeli: Koje ekipe su se plasirale u plejof?

ONE Esports Singapore Major je prvi major 2021 DPC sezone, a ujedno i prvi LAN turnir posle 14 meseci pauze. U subotu, 27. marta je počela borba za nagradni fond od $500,000 i 2,700 DPC poena. Na turniru je trebalo da se takmiči 18 ekipa, ali su zbog mnogobrojnih COVID slučajeva Na’Vi i beastcoast morali da se povuku.

Turnir je počeo od Wild Card faze, gde smo gledali maraton napetih BO2 mečeva. Od 6 ekipa učesnica, samo 3 su prošle u grupnu fazu takmičenja.

singapur-major-wc-1Printscreen: Liquipedia

Iako su imali izmenu, nismo očekivali da će momci iz Nigme imati tako katastrofalan nastup. Od 10 odigranih mečeva, Kuroky i kompanija su uspeli da pobede samo 1.

Wild Card faza se završila sa BO1 tajbrejkom između ekipa Team Liquid i AS Monaco Gambit, iz koga su momci iz Liquid-a izašli kao pobednici. Tako su Team Nigma, T1 i AS Monaco Gambit prerano završili takmičenje.

Usledila je i grupna faza, koja je odlučila koje ekipe će proći u gornji, a koje u donji deo plejof žreba. Na kraju grupne faze jedna ekipa je morala da napusti takmičenje.

singapur-major-gs1Printscreen: Liquipedia

Mečevi grupne faze su nam priredili nekoliko iznenađenja. Južnoamerička ekipa Thunder Predator je uspela da se popne na sam vrh, i to sa skoro savršenim rezultatom 5-2-0! Odmah ispod su se našli i kineski timovi PSG.LGD i Vici Gaming. Ova 3 sastava prolaze direktno u upper bracket, gde ih čekaju EG, Fnatic, IG, Virtus.Pro i Team Secret.

Timovi koji su ostvarili plasman u lower bracket su Team Liquid, Team Aster, Quincy Crew i Neon Esports. Veliko razočarenje za evropsku scenu je tim Alliance, koji je neočekivano završio takmičenje na poslednjem mestu.

Ovako izgleda plejof žreb:

singapur-major-po1Printscreen: Liquipedia

Plejof faza počinje sutra u 4:00 pre podne, sa okršajem između ekipa Fnatic i EG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: