Dota 2 International 11: Prvi dan plejofa priredio mnoga iznenađenja

Plejof 11. Dota 2 Internationala je zvanično počeo. 16 najboljih ekipa sveta sastalo se u SunTec Singapore areni, gde će se boriti za nagradni fond od 17.020.236 dolara i prestižnu titulu International šampiona. Prvi dan main eventa nam je priredio dosta uzbudljivih mečeva, ali i nekoliko iznenađenja.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Petak, 21.10.2022.

08:03

Dota 2 International 11: Prvi dan plejofa priredio mnoga iznenađenja
Foto: Valve

Turnir su otvorili Evil Geniuses i Thunder Predator. Usledio je pravi duel favorita i autsajdera, gde je južnoamerička ekipa praktično ponizila EG, koji se pokazao kao ubedljivo najbolji tim u grupi. Sličnu situaciju smo imali i u narednom upper bracket meču, gde je Team Secret pobedio favorite čitavog turnira, PSG.LGD, i tako ih poslao u lower bracket.

Posle ovog meča, na panelu se neočekivano pojavio niko drugi do Džejms ”2GD” Harding, koji je bio na Valve-ovoj crnoj listi još od Majora u Šangaju 2016. godinu. Izgleda da je Gejb konačno imao milosti!

Potom smo prešli i u lower bracket, gde se igrala ozloglašena BO1 runda. Mnogo smo očekivali od TI10 šampiona, ali Team Spirit ipak nije uspeo da se izbori sa BOOM Esportsom, koji je za dlaku izbegao eliminaciju u grupnoj fazi. Dan su zatvorili RNG i Entity, u duelu koji je oborio rekord za najduži TI main stage meč. Trajao je čak 107 minuta!

dota2-international-11-ti11-arenaFoto: Valve

Na kraju prvog dana plejofa oprostili smo se od četiri ekipe – Hokori, Team Spirit, Fnatic i RNG.

Prvi deo plejofa će trajati od 20. do 23. oktobra. Potom će uslediti pauza od nedelju dana, nakon čega će se plejof nastaviti. Poslednja četiri meča, uključujući i veliko finale, odigraće se od 29. do 30. oktobra. Drugi dan plejofa otvoriće OG i Team Liquid, sutradan u 04:00 časa.

dota2-ti11-international-plejof2Foto: Valve 21. oktobar Upper Bracket
  • 04:00 – OG vs. Tundra Esports (BO3)
  • 07:00 – Team Liquid vs. Team Aster (BO3)
Lower Bracket
  • 10:00 – Evil Geniuses vs. beastcoast (BO3)
  • 13:00 – PSG.LGD vs. BOOM Esports (BO3)


Biće interesantno videti da li će EG i PSG.LGD uspeti da se izbore sa svojim sutrašnjim protivnicima. Bilo kako bilo, jedan od ovih timova u narednoj rundi sigurno ispada!

Kao i prošlih godina, prva runda lower bracket-a će se igrati u BO1 formatu, dok će ostali mečevi biti BO3, osim velikog finala, koje će biti BO5.

Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg Internationala i dalje raste. Trenutno iznosi 17.020.236 dolara.

Prenos svih mečeva možete pratiti na zvaničnom Dota 2 International kanalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: