Esports B92.net

Dvostruki osvajač Internationala, JerAx završio profesionalnu karijeru

Finalni meč Dota 2 Internationala 2019. godine će verovatno biti i poslednji meč u kojem smo gledali petorku OG-a kako se takmiči. Samo dan nakon što je Anatan ”Ana” Fam najavio da će pauzirati do kraja sezone, stigla nam je informacija da je Jese ”JerAx” Vainika odlučio da završi svoju profesionalnu karijeru, što znači da mu je TI9 bio poslednji turnir koji je igrao.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

OG je ovu vest sa svojim fanovima podelio putem tviter naloga, gde je uz tu vest stigla i dugačka poruka u kojoj JerAx objašnjava svim pratiocima kako je došao do ove odluke i zbog čega završava karijeru.

”Nemam više strasti ni želje za Dotom i teško mi je da se takmičim. Odluka da krenem u drugim pravcima za mene bila je očigledna i nemam sumnji u vezi moje odluke”, izjavio je Finac.

JerAx se pridružio OG-u nakon Internationala 2016. godine, kada je zamenio Cr1ta. Iako je bilo velikih uspona i padova, Jerax je postao ključan član najuspešnije Dota 2 postave, koja je postala jedina koja je uspela da osvoji dva ”The Internationala”.

U svojoj karijeri osvojio je $4,670,000 od turnira, što ga čini drugim najuspešnijim esportistom u istoriji svih video igara. Na prvom mestu je njegov sada već bivši saigrač, Johan ”n0tail” Sundstajn, koji će uskoro morati da pronađe dva nova saigrača.

strana 1 od 10 idi na stranu