Četvrtak, 09.03.2023.

15:45

Pojačana doping kontrola na esports turnirima!

Posle 3 godine pauze, esports organizator ESL ponovo planira da pokrene ozbiljnu anti-doping kampanju.

Izvor: RUR

Pojačana doping kontrola na esports turnirima!
Foto: ESL

Potpredsednik ESL FACEIT branše Ulrih Šulc, otkrio je planove za ponovno uspostavljanje doping kontrole na CS:GO LAN turnirima.

”Doping testovi su ranije redovno rađeni na našim turnirima, sve do početka 2020. godine, kada je izbila pandemija korona virusa. Uskoro planiramo da ponovo uvedemo ove mere”.

Doping testovi su pre pandemije bili uobičajeni na profesionalnoj CS:GO sceni, pogotovo kada su LAN događaji u pitanju. Svrha ovih testova je, kao i u svakom tradicionalnom sportu, prevencija zloupotrebe supstanci i hemijskih sredstava koja utiču na performans takmičara, kao što su metilfenidat (ritalin), aderal, lisdeksamfetamin, i mnogi drugi. Jedan od efekata ovih droga je pojačana koncentracija.

Pored varanja i nameštanja mečeva, doping takođe predstavlja veliki problem u svetu esporta, tako da su vesti o povratku doping kontrole na LAN takmičenjima više nego dobrodošle. Ko zna, možda su neki od vaših omiljenih esportista koristili nedozvoljene supstance!

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: