Esports B92.net

CS:GO – fnatic lider EU regiona, ispali G2 i Na’Vi

Uporedo sa severnoameričkim turnirom, igrao se i evropski online turnir ESL Pro Lige, gde je kao pobednik izašao fnatic, dok su G2 i Na’Vi ostali bez LAN završnice.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Format takmičenja je identičan onom u NA regionu, 14 takmičenja u istoj grupi borilo se za 6 mesta koje vode na LAN turnir. Posle 26 odigranih mečeva, fnatic je završio na vrhu tabele sa skorom 18-8 koliko je imao i North, ali su Šveđani završili ispred zbog dva boda više koja su dobili prilikom poraza posle produžetaka. Iza njih su bili FaZe i Astralis, dok su poslednja dva mesta možda malo neočekivano zauzeli NiP i HellRaisers.

U Dansku ne putuje G2, koji je ostvario samo 13 pobeda, njihovi sunarodnici iz tima EnVyUs imali su pobedu manje, dok je Natus Vincere imao samo 10 pobeda, te se našao iza timova Heroic i LDLC.

Iako je ostao bez LAN završnice, shoxov tim je bogatiji za 27 000 dolara, EnVyUs-u pripada 23 000 dolara, a mousesports-u 19 000 dolara. Najmanje je zaradio BIG, 4 000 dolara, koji će biti prekomandovan u ESEA ligu, dok će GODSENT i Natus Vincere morati da izbore mesto u ESL Pro Ligi Sezona 7.

Fnatic će biti nosilac grupe u LAN završnici, pa će direktno uticati na formiranje grupe gde će nosilac biti OpTic. LAN turnir je na programu od 5. do 10. decembra, u danskom gradu Odense. Kompletna lista učesnika tog takmičenja izgleda ovako:

Izvor: KlanRUR

CS:GO

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

CS:GO četvrtak 11.01. 16:54 Komentara: 0

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

CS:GO utorak 9.01. 11:18 Komentara: 1

Istorija Counter-Strike mapa #5: Cobblestone

Stigla nam je Nova godina, nova nedelja, te i novi deo serijala o Counter-Strike mapama. I dok je vreme raspusta i odmora, imamo više vremena za igranje nama omiljenih igara, a nikada nije na odmet nešto i pročitati o njima. Ovoga puta pričamo o Cobblestone.

CS:GO petak 5.01. 17:14 Komentara: 6
strana 1 od 44 idi na stranu