Esports B92.net

CS:GO – FaZe osvojio ELEAGUE Premier 2017

Evropski super tim FaZe pobedio je Astralis u finalu ELEAGUE Premier turnira, pa je glavna premija od pola miliona dolara pripala njima!

Stefan Ilić KlanRUR
Podeli

Čak od četvrtfinala FaZe nije izgubio ni jednu mapu! Prvo su u četvrtfinalu savladali Envyus, pa u polufinalu North, da bi u odlučujućem meču pobedili i Astralis. Igrali su se Cache (16:14) i Overpass (16:7), i na obema mapama evropska mix ekipa bila je bolja. Astralis je na poluvremenu vodio čak 12:3, ali na T strani nisu mogli napraviti ništa, te je usledio čaroban povratak Evropljana kome su doprineli svi igrači tima. Završnica je bila dosta napeta, ali se mašinerija nije mogla zaustaviti, pa je comeback bio upotpunjen za 1-0.

Na drugoj mapi ponovo je Astralis krenuo obećavajuće osvojivši pištolj rundu, ali već u drugoj rundi FaZe odgovara. Postepeno je zatim FaZe gradio prednost, uz poneku rundu Astralisa, mada nisu mogli mnogo učiniti Danci ni na drugoj mapi. Videlo se na samom početku turnira da je FaZe spreman i uigran, i da su željni tog pehara. Mapa se završila 16:7 za FaZe, pa su pobedom od 2-0 dobili titulu šampiona u Atlanti, kao i novčanu nagradu od 500 000 dolara.

Za osvojeno drugo mesto Astralis je nagrađen 150 000, dok su trećeplasirani i četvrti tim, Cloud9 i North, dobili po 70 000 dolara. Čestitamo našem igraču Nikoli ‘NiKo’ Kovaču na osvojenom turniru, i nadamo se da će uskoro ponovo držati neki od većih pehara.

Izvor: KlanRUR

CS:GO

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

CS:GO četvrtak 11.01. 16:54 Komentara: 0

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

CS:GO utorak 9.01. 11:18 Komentara: 1

Istorija Counter-Strike mapa #5: Cobblestone

Stigla nam je Nova godina, nova nedelja, te i novi deo serijala o Counter-Strike mapama. I dok je vreme raspusta i odmora, imamo više vremena za igranje nama omiljenih igara, a nikada nije na odmet nešto i pročitati o njima. Ovoga puta pričamo o Cobblestone.

CS:GO petak 5.01. 17:14 Komentara: 6
strana 1 od 44 idi na stranu