Esports B92.net

Sjajna partija srpskih igrača u finalu Champions kupa

Nakon prošlonedeljnog poraza u velikom finalu CS_summita, ekipa G2 je ipak uspela da završi 2019. godinu sa titulom. Predvođeni dvojcem iz Srbije, G2 je u finalu Champions Cupa uspeo da savlada rusku ekipi Spirit rezultatom 2-0 i tako da se domogne prvog trofeja u ovom sastavu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Krajem septembra 2019. godine, dva najbolja igrača domaće ekipe CR4ZY, Nemanja ”nexa” Isaković i Nemanja ”huNter” Kovač prelaze u francuskog giganta, ekipu G2 Esports. Od tada vidi se veliki napredak u njihovoj igri, iako su na startu saradnje imali problema u komunikaciji. Uglavnom su pružali dobre partije, ali kada je bilo najvažnije pravili su sitne greške koje su ih često koštale pobeda. Prošle nedelje se u finale cs_summita, imali priliku da se domognu velikom trofeja, ali su ipak podbacili portiv oslabljenog Mousesportsa. Ipak, nisu dozvolili da ih taj poraz ometne, te su ponovo prikazali fantastičnu igru i tako su se juče zasluženo domogli prvog trofeja u dresu francuske ekipe. Iako na turniru nisu učestvovale neke najjače ekipe, ova pobeda im može puno značiti u narednoj godini.

U finalu ih je neočekivano sačekala ekipa Spirit, koja je već napravila dva velika iznenađenja, savladavši BIG i FURIU. Njihov duel otvoren je na Trainu, mapi koju je G2 izabrao. Odličnim napadaima sa T strane, domogli su se odlilčnih 9 rundi, što im je dalo vetar u leđa za nastavam mape. Iako je Spirit uspeo da se vrati u meč, pa na trenutak čak i povede. G2 je na kraju stabilizovao odbranu, zbog čega su odneli pobedu od 16-13.

Nakon toga igrao se Mirage, gde G2 ponovo dobija prvo poluvreme na slabijoj T strani. Hunter je na ovoj mapi bio nezaustavljiv i sa 33 fraga, predvodio je svoju ekipu do pobede od 16-11.

Za francusko-srpsku postavu, ovo će biti ključan trofej, koji im može podići samopuzdanje za naredne turnire, koji nas čekaju u 2020. godini. Nemanja Kovač je zasluženo uspeo da osvoji nagradu za najboljeg igrača, a cela ekipa je uspela da se domogne novčane nagrade od $150,00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.