Tehnopolis 128: Ozbiljna priča

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Ponedeljak, 09.08.2021.

00:19

Tehnopolis 128: Ozbiljna priča
Apple je otvorio ozbiljnu temu.

Malo je reći da je novi sistem za borbu protiv dečije pornografije, koji će Apple uvesti na svojim uređajima, izazvao burne reakcije na mreži, pre svega zbog toga što se radi o detekciji sadržaja na samom uređaju. U ovoj epizodi trudimo se da pre svega pojasnimo i objasnimo kako će uopšte funkcionisati, kako bi razgovor i zaključci na ovu temu uopšte imali smisla. Imajući u vidu važnost ove teme, nadamo se da smo doprineli boljem razumevanju, a stojimo na raspolaganju i apelujemo da nam svim dostupnim kanalima uputite sva pitanja kako bi pokušali da razjasnimo sve što je u našoj moći.

U ostatku zbivanja izdvajamo prve informacije o Pixelu 6, ali i Googleovom Tensor čipu koji će ga pokretati. Huaweijeva novost za ovaj deo sezone zove se P50, a kao tema nije izostala iz 128. epizode Tehnopolis podcasta. Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast
RSS: https://www.b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/podcast/tehnopolis/id1185520336?mt=2
Google Podcasts: https://bit.ly/32Y1mlO

Aleksandar Miladinović
https://twitter.com/alexmiladinovic

Ivan Jelić
https://twitter.com/escapetofreedom
https://mastodon.social/@escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: