Zvanično: Naručena 42 "rafala"

Ministarka odbrane Francuske Florans Parli saopštila je da su vlasti Indonezije zvanično naručile 42 borbena aviona Rafal, javlja Anadolu Agency (AA).

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2022.

12:23

Zvanično: Naručena 42
Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Njih proizvodi francuska kompanija Daso avijasion (Dassault Aviation).

Sporazum o kupovini su u Džakarti potpisali Parli i njen indonežanski kolega Prabovo Subianto, te čelnik Dasoa Erik Trapije i indonežanski general Jusuf Jauhari.

U saopštenju se navodi da sporazum predviđa i isporuku dva simulatora i logističke opreme za indonežanske vazdušne baze te obuku pilota.

80 "rafala" i 12 helikoptera: "Ovo je istorijski ugovor"

Vlada Indonezije saopštila je krajem prošle godine da je odustala od namere da kupi ruske borbene avione Su-35 i da se opredelila za kupovinu francuskih bombardera Rafala ili američkih letelica Boing F15EX.

Francuska je do sada prodala 80 Rafala Ujedinjenim Arapskim Emiratima, 54 Egiptu, 36 Kataru, 24 Grčkoj i 36 Indiji. I Hrvatska je potpisala ugovor o kupovini 12 polovnih francuskih Rafala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

11 h

Podeli: