Zaharova Zapadu: "Ne umete pošteno da se takmičite, pa histerišete"

"Sve veća histerija na Zapadu uoči puštanja u rad gasovoda Severni tok 2 je posledica toga što ne umeju da se pošteno takmiče".

Svet

Izvor: Sputnjik

Subota, 16.10.2021.

13:41

Zaharova Zapadu:
Marija Zaharova; Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

To je izjavila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Što je manje vremena ostalo do puštanja u rad gasovoda Severni tok 2, to je veća medijska i politička histerija u pojedinim regionima zapadne hemisfere. Ne govorimo ovde o Ukrajini i njenim energetskim fantazijama, jer je tamo histerija stalno stanje. Reč je o onima koji su ranije bili sposobni da nezavisno procenjuju izazove i opasnosti", napisala je Zaharova na Telegramu, prenosi Sputnjik.

Ona je navela nekoliko primera takvih izjava: nedavno je bivši premijer Poljske Ježi Buzek izjavio da Evropa ima "poslednju šansu" da zaustavi Severni tok 2, britanski premijer Boris Džonson je preko svog portparola saopštio da je Rusija namerno smanjila isporuke gasa u EU kako bi primorala Evropsku uniju da odobri izgradnju gasovoda Severni tok 2...

Lavrov oštro: Agresivna rusofobična manjina; mole Zapad i prosjače

"Sve je ovo čudna i, priznajmo, pomalo neumesna manifestacija onoga što se naziva netržišni elementi konkurentne borbe. Oni ne samo da štete ekonomiji, nego su i sumnjivi sa moralno-etičkog gledišta. Pošteni poslovni ljudi se ne ponašaju tako. Severni tok 2 je garant energetske bezbednosti Evrope i faktor infrastrukturne stabilnosti", istakla je Zaharova.

Takođe je dodala da je "dobro što uprkos prilično snažnom pritisku spolja, u Nemačkoj to, izgleda, shvataju".

Podsetimo, kompanija "Nord strim AG" počela je da puni gasom prvi krak gasovoda Severni tok 2 4. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: