Svet

Četvrtak, 21.07.2022.

22:03

Turbina za Severni tok 1 zaglavljena u Nemačkoj

Turbina za Severni tok 1 koja se transportuje iz Kanade zaglavljena je u tranzitu u Nemačkoj jer Rusija još nije dozvolila njen transport nazad, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Turbina za Severni tok 1 zaglavljena u Nemačkoj
Ilustracija: Shutterstock/TNK_PHOTOS_5778

Turbina je bila na remontu u Kanadi, a 17. jula stigla je u Nemačku.

Trenutno nije poznato kada bi turbina mogla biti vraćena Rusiji, rekla su dva dobro upućena izvora dodajući da bi do tada mogli proći dani ili sedmice.

Snabdevanje Evrope gasom preko Severnog toka 1 nastavljeno je jutros nakon završetka godišnjeg remonta.

Od sredine juna ovaj gasovod radi sa 40 procenata u odnosu na maksimalan kapacitet zbog odlaganja Kanade da vrati gasnu kompresorsku jedinicu koju je nemački Simens poslao na servisiranje u Montreal. Kao razlog zadržavanja opreme Kanada je navela sankcije uvedene Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: