Traže više cene: Indijski poljoprivrednici planiraju marš na Nju Delhi

Indijski poljoprivrednici planiraju u sredu protestni marš do glavnog grada Nju Delhija, izjavio je lider nezadovoljnih poljoprivrednika Jagjit Sing Daleval.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.03.2024.

15:06

Traže više cene: Indijski poljoprivrednici planiraju marš na Nju Delhi
EPA-EFE/RAJAT GUPTA

Marš će biti organizovan posle nekoliko rundi neuspešnih pregovora oko zahteva poljoprivrednika da budu povećane otkupne cene useva, preneo je Rojters.

Sindikalni lideri poljoprivrednika traže garancije od države ili minimalnu otkupnu cenu za svoje proizvode.

"U Nju Delhi će 6. marta doći poljoprivrednici iz svih krajeva zemlje vozovima, autobusima i avionima", rekao je novinarima Daleval.

On je kazao da će poljoprivrednici, takođe, blokirati železničke pruge u zemlji 10. marta.

Vlada svake godine objavljuje garantovane cene za više od 20 poljoprivrednih proizvoda, ali državne agencije kupuju samo pirinač i pšenicu po garantvanim cenama, od čega koristi ima samo oko šest odsto poljoprivrednika koji uzgajaju te dve kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

23 h

Podeli: