Svet

Sreda, 15.11.2023.

16:08

Sefori dozlogrdilo: Parfemi od sada pod ključem

Francuska kompanija Sefora saopštila je da je uklonila sve parfeme sa polica prodavnica zbog velikog broja krađa i zamenila ih bočicama za testiranje mirisa.

Izvor: Tanjug

Sefori dozlogrdilo: Parfemi od sada pod ključem
Ilustracija: Shutterstock/Hadrian

Ranije su ljudi mogli da odu u odeljak za parfeme u prodavnici Sefora i iskoriste probne uzorke da pronađu miris koji im se dopada i nakon toga posegnu za neotvorenom kutijom parfema na polici i plate proizvod.

To je sada prošlost. Kupci će imati na raspolaganju samo probne uzorke mirisa, a ako žele da kupe određeni parfem, moraće da ga zatraže od osoblja, prenosi CNN.

Kozmetička imperija Sefore je izgrađena na inovativnoj strategiji "probaj pre nego što kupiš", koja je praćena raznim pogodnostima, ali firma sada menja pravila zbog porasta broja krađa u njenim prodavnicama.

"Da bismo pretnje od krađe u maloprodaji sveli na minimum i pružili mir našim kupcima, povećali smo broj našeg osoblja koje treba da spreči gubitke. Pored toga, Sefora sada u prodavnicama prikazuje samo probne uzorke parfema", navodi se u saopštenju francuske firme.

Sefora je primenila ovu meru u julu i avgustu u svojim prodavnicama u SAD, ali lopovi su tokom ovog perioda krali i probne uzorke parfema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: