SAD uvele sankcije Slovaku: Želeo Rusiji da proda severnokorejsko oružje i municiju

SAD su saopštile da su uvele sankcije slovačkom državljaninu zbog pokušaja da ugovori prodaju desetina tipova severnokorejskog oružja i municije Rusiji.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2023.

19:12

SAD uvele sankcije Slovaku: Želeo Rusiji da proda severnokorejsko oružje i municiju
Ilustracija: shutterstock, Kaytoo

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je sankcije Slovaku Ašotu Mkrtičevu zbog "pokušaja da uveze, izveze ili reeksportuje iz Severne Koreje oružje ili srodni materijal", preneo je Rojters.

"Rusija je izgubila više od 9.000 komada teške vojne opreme od početka rata, delom zahvaljujući multilateralnim sankcijama i kontroli izvoza, pa ruski predsednik Vladimir Putin sve više očajnički želi da ih zameni", rekla je u američka sekretarka finansija Dženet Jelen.

Ona je istakla da šeme kao što je ona koju je sprovodio Mkrtičev pokazuju da se Putin "u nuždi okreće dobavljačima kao što su Iran i Severna Koreja".

Između kraja 2022. i početka 2023, Mkrtičev je radio sa zvaničnicima Severne Koreje na nabavci više desetina vrsta oružja i municije za Rusiju u zamenu za materijale, komercijalne avione, sirovine i robu za slanje Severnu Koreju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: