Svet

Utorak, 01.02.2022.

09:06

Ruski Koronapej zabranio kripto transakcije

Ruska kompanija Koronapej (KoronaPay) za platne usluge zabranila je sve transakcije koje se odnose na kriptovalute, uključujući i trgovinu digitalnim novcem.

Izvor: Tanjug

Ruski Koronapej zabranio kripto transakcije
Ilustracija: Bangkok Click Studio/Shutterstock

Do toga je došlo nakon što je centralna banka Rusije predložila zabranu korišćenja i rudarenja koina.

Banka Rusije je u januaru predložila da se ograniči trgovanje kriptovalutama i energetski intenzivno rudarenje na ruskoj teritoriji zbog zabrinutosti da bi to moglo da izazove finansijsku nestabilnost, ali političari vrše pritisak da se taj predlog izmeni, prenosi Rojters.

Sa više od milijardu dolara transfera mesečno, Koronapej je najveći servis za novčane transakcije u Rusiji i na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza. Ova platforma je u Rusiji poznata pod nazivom "Zlatna kruna" i fokusirana je na omogućavanje transfera doznaka.

Biće još padova bitkoina; "Kratkoročno - to je čista lutrija"

"Želimo da uverimo klijente da vodimo politiku nulte tolerancije za transakcije vezane za kriptovalute i prijavićemo svaku sumnjivu aktivnost nadležnim organima", naveo je glavni izvršni direktor Koronapeja Evropa, Gleb Kozlov.

Dodao je da kompaniju "naročito zabrinjava pojava lažnih berzi, koje često stavljaju imena i logotipe etabliranih finansijskih institucija i provajdera platnih usluga na svoje veb sajtove kako bi obmanule korisnike".

Iz Koronapeja su naveli da njihova reputacija trpi štetu zbog berzi kriptovaluta koje koriste njihov logo na svojim internet sajtovima, jer se na taj način njihovi klijenti izlažu prevarama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: