Vesti -

Rusija: Odobreno – i Srbija na spisku

Ruska vlada odobrila je listu zemalja čijim bankama je dozvoljeno da trguju na ruskom deviznom tržištu, prema naredbi koju je potpisao premijer Mihail Mišustin.

Izvor: biznis.rs/vladimir jokanović
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sada je bankama i brokerima iz prijateljskih i neutralnih zemalja dozvoljeno da trguju na ruskom deviznom tržištu, kao i na tržištu derivata. Pravo da trguju dato je 31 zemlji, uključujući Srbiju.

To su još Azerbejdžan, Jermenija, Belorusija, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Alžir, Bangladeš, Bahrein, Brazil, Venecuela, Vijetnam, Egipat, Indija, Indonezija, Iran, Katar, Kina, Kuba, Malezija, Maroko, Mongolija, UAE, Oman, Pakistan, Saudijjska Arabija, Tajland, Turska i Južna Afrika, prenosi Komersant.

Rezolucija je pripremljena za primenu novih odredbi zakona O organizovanim aukcijama, usvojenog u julu ove godine. Ranije su pristup ruskom deviznom tržištu imale nerezidentne banke iz zemalja Evroazijske unije, kao i banke iz Tadžikistana. Na ruskom deviznom tržištu poslovala je ukupno 21 nerezidencijalna banka, prenosi portal Biznis.

Pročitajte još:

Nema odlaganja: Sjediniće energetski sistem sa Rusijom

"Rusija ekonomski patuljak, benzinska pumpa čiji vlasnik ima atomsku bombu"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.