Rekordna nagrada zaposlenima: Isplata i do 8.500 po radniku

Brendovi Bentli, Lamborgini i Dukati uključeni u Audijev bilans stanja doprineli su poslovnom rezultatu sa 1,4 milijarde evra.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2023.

10:16

Rekordna nagrada zaposlenima: Isplata i do 8.500 po radniku
Foto: shutterstock, bluedog studio

Audi je imao razloga da se pohvali na godišnjoj konferenciji. Sa Bentlijem, Lamborginijem i Dukatijem, profit posle poreza iznosio je neverovatnih 7,12 milijardi evra.

Prošle godine, Audi je isporučio samo 1,6 miliona automobila – najmanji broj od 2013. godine, ali zahvaljujući visokim cenama, velikom udelu skupljih vozila i, po prvi put, uključivanju proizvođača luksuznih automobila Bentlei u Audijev bilans, vrednost prodaja je porasla 16 odsto na rekordnih 61,75 milijardi evra, piše HAK recenzija.

Brendovi Bentli, Lamborgini i Dukati uključeni u Audijev bilans stanja doprineli su poslovnom rezultatu sa 1,4 milijarde evra. Višak novca znači da se negde mora raspodeliti. Akcionari će imati koristi, deo će ići u nove investicije, posebno u Kinu, koja je zahtevno tržište, a deo će ići radnicima.

Oko 55.000 zaposlenih u Audiju u Nemačkoj dobilo je uvid u šemu raspodele dobiti, piše Manger Magazin. Kvalifikovani radnici dobiće 8.500 evra, kažu u kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: