Vesti -

Poznati trgovački lanac podneo zahtev za stečaj

Poznati trgovački lanac za prodaju obuće J. H. Pölking podneo je zahtev za pokretanje stečajnog postupka.

Izvor: Fenix-magazin/Marijana Dokoza
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/fiphoto
Ilustracija: Shutterstock/fiphoto

Pogođeno je više od 3.000 radnji koje trgovački lanac snabdeva širom Nemačke i drugim evropskim zemljama, prenosi Feniks magazin.

Kako izveštava stručni časopis Shoez, kompanija se očigledno boji nesolventnosti. To je uzrokovano raznim krizama od 2020.

Veleprodaja obuće snabdeva više od 3.000 maloprodajnih trgovina. Podružnice se nalaze u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama. Kompanija je osnovana 1894. godine.

"Naše poslovanje će se nastaviti u celosti. Nastavljamo da snabdevamo ​​trgovce obućom iz našeg trenutnog kataloga. Plate radnika osigurane su ukupno tri meseca", kaže direktorka Andželika Pölking.

Činjenica da je još jedan trgovac cipelama nesolventan nije iznenadio stručnjaka Andreasa Hesea (Univerzitet u Koblencu). Budućnost cipela trenutno se vidi prvenstveno u onlajn prodavnicama.

Ali, u slučaju J. H. Pölkinga pogođeno je i onlajn poslovanje. Grupacija takođe uključuje Lemax shoe-fashion GmbH, koja upravlja s 13 podružnica i nekoliko onlajn radnji. I ovde su osigurane plate radnika za naredna tri meseca.

Cilj stečaja je održivo restrukturirati kompaniju i time je repozicionirati za budućnost, kao i da bude konkurentna, kažu iz kompanije.

Pročitajte više:

Propada još jedan modni div

Nakon više od 150 godina poslovanja – kraj

Neviđeno od 2009. godine: Propalo čak 14.590 firmi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.