Svet

Utorak, 07.02.2023.

08:35

Nakon više od 150 godina poslovanja – kraj

Nakon više od 150 godina zatvara se tradicionalni nemački proizvođač piva Brauerei Bachmayer sa sedištem u bavarskom Dorfenu.

Izvor: Fenix-magazin/MD

Nakon više od 150 godina poslovanja – kraj
Ilustracija: Shutterstock/Master1305

Za medije je to potvrdio vlasnik firme Jozef Horman, prenosi Fenix magazin.

"Energija, sirovine, više ne vidim nikakvu perspektivu za budućnost", rekao je šef Jozef Horman.

Preostala roba u vlastitoj proizvodnji trebala bi da se proda do kraja aprila, nakon čega se pivara zatvara.

Osim što snabdeva mnoge gostionice, Bachmayer vodi i neke vlastite firme. Radovi će se nastaviti do leta jer imaju još posla. Osim ekonomske situacije, Horman se žali i na nedostatak stručnih radnika, problem s kojim se trenutno bore gotovo sve pivare.

Nemačko udruženje pivara nedavno je opisalo 2022. godinu kao jednu od najcrnjih godina u istoriji – prognoze za 2023. takođe izgledaju mračno. Nije isključeno da će napeta situacija naterati i druge manje pivare da prestanu s radom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

A u Evropi – preokret: Rusija pretekla SAD

Evropski uvoz gasa iz Rusije u maju je prestigao isporuke iz SAD po prvi put u skoro dve godine, uprkos naporima EU da se odvikne od ruskih fosilnih goriva nakon početka sukoba Rusije i Ukrajine.

13:54

24.6.2024.

1 d

Svet

Mađarska: Ukinuto

Mađarska će početkom jula ukinuti ograničenje cena grupe osnovnih prehrambenih proizvoda u velikim maloprodajnim lancima budući da je njihov rast primetno oslabio, saopštilo je danas ministarstvo ekonomije.

14:44

25.6.2024.

6 h

Podeli: