Omiljena čokoladica uskoro u novom, papirnom pakovanju

Američki proizvođač čokolade "Mars" potvrdio je da je prešao na papirnu ambalažu koja se može reciklirati.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.05.2023.

16:10

Omiljena čokoladica uskoro u novom, papirnom pakovanju
Ilustracija: Shutterstock/Ekaterina_Minaeva

Ekskluzivne čokolade biće dostupne u oko 500 Tesko prodavnica u Velikoj Britaniji tokom pilot testa.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije, pakovanje čokoladica Mars dobiće nov, ekološki prihvatljiviji papirni omot, umesto dosadašnjeg plastičnog, a razmatraju se i različite ideje za pakovanje svih konditorskih proizvoda. Sadašnji plastični omoti Mars barova ne mogu se reciklirati.

Generalni direktor kompanije Mars Wrigley UK Adam Grant, rekao je da je pilot projekat novog pakovanja za Mars čokoladice "veliki korak da se vidi kako papirna ambalaža funkcioniše u svakodnevnom životu".

"Za Mars bar, izazov je bio pronaći pravo rešenje za papirno pakovanje sa adekvatnim nivoom zaštitne barijere koja garantuje bezbednost һrane, kvalitet i integritet proizvoda, kao i sprečavanje rasipanja һrane”, dodao je.

Kompanija je takođe saopštila da investira stotine miliona funti u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže za svoje proizvode za trećinu. Proizvođač konditorskih proizvoda Nestle e takođe najavio da će promeniti KitKat omote na 80 odsto reciklirane plastike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: