Objavljena sadržina Putinovog telegrama

Vladimir Putin je objavio danas da će BDP Rusije u 2023. porasti 1-2 odsto, za razliku od, "prognoza za svetsku ekonomiju koja će nastaviti da usporava".

Svet

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

14:39

Objavljena sadržina Putinovog telegrama
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

"Primećujem da ruska poslovna zajednica aktivno posluje u današnjoj ekonomskoj realnosti i još jednom bih da se zahvalim liderima timova, kompanija i organizacija koji su mnogo uradili da se prevaziđu teške posledice nelegitimnih sankcija", naveo je Putin u telegramu upućenom učesnicima Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, čiju je sadržinu objavio Kremlj.

"Istovremeno, važno je da se iskoristi većina prilika koje nam se ukazuju za ostvarivanje tehnološke i finansijske suverenosti, izgradnju optimalne logistike i saradnje, poboljšanje infrastrukture i smanjenje nejednakosti i siromaštva", istakao je ruski lider, prenosi Teletrejder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: