Nemački džin napušta tržište Rusije

Izvršni direktor Kontinentala Nikolai Secer izjavio je danas da se ta nemačka kompanija kontrolisano povlači sa ruskog tržišta.

Svet

Izvor: B92.net/J.J.

Sreda, 08.03.2023.

12:38

Nemački džin napušta tržište Rusije
Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Kao razlog je naveo "izazovnu" situaciju za kompaniju "u nekoliko aspekata" tokom 2022. godine, prenosi Teletrejder.

Secerova izjava poklopila se sa objavom podataka o poslovanju nemačkog proizvođača automobilskih guma i drugih delova za automobilsku indistrije, prema kojima je Kontinental (Continental AG) imao konsolidovane prihode od prodaje u iznosu 39,4 milijarde evra, 16,7 odsto više nego prošle godine.

Iz kompanije navode da očekuju kako će globalna proizvodnja putničkih i lakih komercijalnih vozila porasti između 2 i 4 procenta u 2023. godini.

Što se tiče njenog poslovanja u Rusiji, nemačka firma je takođe pretrpela gubitak od 87 miliona evra zbog sankcija.

"Rat u Ukrajini podigao je cene sirovina, poluproizvoda, energije i logistike. To je takođe jedan od razloga zašto nastavljamo sa kontrolisanim povlačenjem sa ruskog tržišta", rekao je Secer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: