Najcrnji petak: Greška u cenovniku koštala firmu 10 miliona dolara za dva sata

Vodeći švedski brend u oblasti inovativne nege lepote Foreo je na Crni petak u roku od dva sata izgubio 10,76 miliona dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.12.2019.

13:31

Najcrnji petak: Greška u cenovniku koštala firmu 10 miliona dolara za dva sata
Foto: Depositphotos, DmitryRukhlenko

Naime, Foreo je do ogromnog gubitka došao usled pogrešne cene u sistemu onlajn prodaje, s popustom od 96 odsto na regularnu cenu inovativnog gedžeta UFO smart masking.

Kompanija je objavila saopštenje u kome potvrđuje da će realizovati sve kupovine obavljene putem onlajn prodaje na Crni petak, kada su usled kratkotrajne greške u sistemu kupci imali priliku da kupe inovativni gedžet UFO uređaj smart masking za svega 9,99 dolara, umesto regularne pune cene od 279 dolara.

Celokupne razmere propusta potvrđene su jutros, kada su podaci pokazali da je ukupno kupljeno 38.575 komada UFO uređaja po ceni od 9,99 dolara, što je kompaniju koštalo više od 10 miliona američkih dolara izgubljenog prihoda u vremenskom okviru od svega dva sata.

Smatra se da je do greške, koja se reflektovala na čitavu globalnu stranicu Foreo.com, došlo oko 21.30 po srednjoevropskom vremenu, u petak 29. novembra, kada je pojava neuobičajeno intenzivnog prometa na stranici prvi put prouzrokovala pad veb-sajta.

Pretpostavljajući da se radi u očekivanoj "ludnici" na Crni petak, tehničari su popravili kvar, ali pritom nisu primetili grešku u navedenoj ceni uređaja UFO, ostavljajući tako ovu opciju i dalje otvorenu za onlajn kupovinu.

Grešku su uočili tehničari u noćnoj smeni kada je oko 23.00 sata došlo do drugog pada stranice i kada je broj korisnika sajta dostigao nezabeležene razmere, budući da je za sat i 20 minuta onlajn prodaja UFO uređaja dostigla nivo od po 20 komada u sekundi širom sveta, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: