Modni mogul preuzima poznatu muzičku platformu - za milijardu dolara

Francuska striming platforma Dizer uskoro bi mogla da dobije novog vlasnika.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2022.

15:26

Modni mogul preuzima poznatu muzičku platformu - za milijardu dolara
Foto: ImYanis/Shutterstock

Naime, milijarder i vlasnik modne grupe Kering, Fransoa Pino i osnivači investicione kompanije I2PO planiraju da preuzmu Dizer za procenjenih - milijardu dolara.

Kako prenosi portal Biznis of fešn, novi vlasnici, nakon obavljene kupovine, planiraju IPO tog medijskog brenda te da postanu još ozbiljnija konkurencija globalnim igračima poput Spotifaja i Epl mjuzika. Širenje portfolija

Trenutno najviše korisnika Deezera dolazi iz Francuske, Brazila i Nemačke, a Pino i ekipa žele da osvoje tržište Ujedinjenog Kraljevstva i SAD. Do kraja 2025, cilj im je da ostvare prihod od milijardu evra, a u tome će im pomoći dosadašnji izvršni direktor Džeronimo Folgueira kog planiraju da zadrže na poziciji i nakon akvizicije, prenosi Lider.

Dizer je već planirao da izađe na berzu 2015, ali je, kako prenosi Biznis of fešn, to odloženo zbog "tržišnih uslova". Ova akvizicija proširiće ogroman portfolio Keringa koji trenutno drži neke od najpoznatijih modnih brendova poput Gučija, Balensijage, Botega Venete i Sen Lorana.

Ta francuska korporacija prošle godine je ostvarila sjajne rezultate: prihodi su im narasli za 35, odnosno 13 odsto u odnosu na 2020. i 2019. te iznosili 20,01 milijardu dolara.

Pino je, bez sumnje, jedan od najuspešnijih lidera u modnom biznisu i biće zanimljivo videti kako pliva u onlajn svetu muzičkog striminga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: