Svet

Utorak, 26.04.2022.

10:53

Kada će EU prestati da zavisi od ruske nafte i gasa?

Cilj EU je da smanji zavisnost od ruske nafte i gasa za dve trećine do kraja godine i na nulu do kraja 2027, rekao je ekonomski poverenik bloka Paolo Đentiloni.

Izvor: Jutarnji list

Kada će EU prestati da zavisi od ruske nafte i gasa?
Foto: vchal/Shutterstock

A Nemačka je objavila da će plutajući terminal za tečni prirodni gas u Brunsbitelu početi s radom 2023.

Đentiloni je za dnevni list Il Messaggero u intervjuu objavljenom u utorak takođe rekao da će EU smanjiti sopstvene procjene rasta za 2022. sa prethodnog cilja od četiri odsto, dodajući, međutim, da je prerano reći hoće li usporavanje dovesti do stagnacije, prenosi Jutarnji list.

EU će svoju prolećnu prognozu objaviti 16. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Kupljen aerodrom: Evo ko je novi vlasnik

Mađarska državna kompanija Korvinus (Corvinus Zrt) i francuski koinvestitor Vansi (Vinci Airports) kupili su aerodrom Budimpešta od dosadašnjeg glavnog akcionara Avialijens (AviAlliance) i manjinskih akcionara, navodi se u saopštenju kompanije Avialljens.

7:18

7.6.2024.

1 d

Srbija

Nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 199 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 189 dinara.

10:11

7.6.2024.

1 d

Podeli: