Gasna kriza dostiže vrhunac? Rezerve u Evropi i Ukrajini na minimumu

Čini se da gasna kriza u Evropi dostiže vrhunac upravo u trenutku kad bi svi to najmanje želeli, usred zime sa vrlo niskim temperaturama.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

21:00

Gasna kriza dostiže vrhunac? Rezerve u Evropi i Ukrajini na minimumu
Foto: Shutterstock/nikkytok

Naime, zalihe gasa u podzemnim skladištima u Evropi i Ukrajini rekordno su niske, objavila je danas ruska energetska kompanija Gasprom.

"Nivo rezervi u evropskim skladištima gasa rekordno je nizak od 11. januara", navodi se u saopštenju, koje prenosi ruska novinska agencija Tas.

Prema podacima Gasproma, do 22. januara aktivna količina gasa u evropskim skladištima bila je 26 posto manja nego u istom periodu prošle godine, prenosi Tportal.

U saopštenju se ističe da su skladišta gasa u Ukrajini takođe na minimalnim nivoima popunjenosti.

U međuvremenu, večeras je objavljeno kako kroz ukrajinske gasovode ne protiče ruski gas za Poljsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: