Vesti -

Doktor Propast: Kripto-industrija je potpuni kriminalni poduhvat

Nurijel Rubini ove nedelje ponovo cilja na kriptovalute.

Izvor: Insider/Investitor
Podeli
EPA/DENNIS M. SABANGAN
EPA/DENNIS M. SABANGAN

Slavni ekonomista je u tvitu u utorak rekao da je industrija vredna trilion dolara prepuna "konstantne manipulacije tržištem" i "potpunog kriminalnog poduhvata".

Njegove primedbe su ukazivale na tvrdnje poznatog pseudonimnog kripto-blogera Bitfinex’ed, da su cene kriptovaluta skočile pre mera sprovođenja finansijskih regulatora, optužujući berze za naduvavanje cena koordinacijom sa svojim "prijateljima s lažnog tržišta".

"Morate se kloniti kripto-sveta"

Pročitajte više:

Milijarder "moli" Ameriku: Zabranite kriptovalute

Jedan od najvećih skandala do sada: Hiljade ljudi izgubile novac

Ovo nije prvi put da je ekonomista poznat i kao Doktor Propast (“Dr. Doom”) napao digitalnu imovinu.

Ranije ovog meseca on je praktično slavio propast banaka koje su se priklonile kripto-industriji. Nakon što su SVB, Signature Bank i Silvergate propali, Rubini je dao vatreni komentar jednostavnom porukom: "Dobro oslobađanje".

Odluka američke vlade da spreči gubitke kupaca za Signature i SVB bila je "mučna", napisao je. "Koja je logika zaštite štediša Signature banke, banke koja je nepromišljeno odlučila uskočiti u us*anu kripto septičku jamu i kladiti se na shitcoins biznis?"

U komentarima ranije ove godine, Rubini je rekao da je "bukvalno 99% kriptovaluta prevara" i "potpuna realna Ponzi šema koja propada".

"Morate se kloniti kripto-sveta, morate se apsolutno kloniti", rekao je Rubini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.