Vesti -

Čuveni brend cigareta odlazi u istoriju?

Duvanska grupa Filip Moris potvrdila je da će u budućnosti zabraniti konvencionalne cigarete.

Izvor: Fenix magazin/Ivana Kaldinov
Podeli
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

To takođe može da znači da slavna cigareta Marlboro uskoro odlazi u istoriju, prenosi Feniks magazin.

Već u leto 2021., izvršni direktor duvanskog giganta, Jacek Olčak, je najavio: "Brend Marlboro će nestati. Prvi najbolji izbor za potrošače je prestanak pušenja. Ako to ne učine, sledeća najbolja stvar je preći na bolje alternative".

Ovo su iznenađujuće reči iz usta poslovnog čoveka iz duvanske industrije. On je u Berlinu naglasio da je grupa ozbiljna oko kraja konvencionalne cigarete. Novi grejači duvana Iqos – oni bi trebalo da budu budućnost industrije.

"Izaći ćemo iz poslovanja sa cigaretama i ponuditi samo proizvode sa smanjenim rizikom. Kad je to tačno? To je još nejasno. Možemo da odredimo vreme završetka, ali ga još nismo definisali", rekao je izvršni direktor kompanije Filip Moris u Nemačkoj i Austriji Markus Esing.

Za "marlboro" cigarete to verovatno znači zbogom.

Umesto svjetski poznatog brenda, prodaju bi uskoro trebalo da pokrenu navodno manje štetni grejači duvana.

Uređaji ne spaljuju duvan, samo ga zagrejavaju. Prema rečima kompanije, na taj bi način trebalo da se proizvede 95 posto niže nivoa štetnih sastojaka u odnosu na cigarete. Nikotin je još uključen, tako da i grejači duvana stvaraju zavisnost.

Još samo 35 posto prometa kompanije čini prodaja grejača duvana, za dve godine oni bi već trebalo da čine polovinu ukupnog prometa. Prema podacima grupe Filip Morisa, u Nemačkoj, cigaretu budućnosti koristi već milion korisnika, a u svetu oko 20 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.