"BRIKS će težiti osnaživanju veza sa zemljama G20"

Rusija će tokom predsedavanja BRIKS-om promovisati osnaživanje veza sa zemljama G20, sapoštio je u Rio de Žaneiru šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

08:10

EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

''Ove godine Rusija predsedava BRIKS-om, koji je dopunjen brojnim novim članicama. Daćemo sve od sebe da promovišemo jačanje moći ove strukture i njenih veza sa Grupom 20'', rekao je Lavrov tokom sastanka ministara spoljnih poslova zemalja G20 u Brazilu, prenosi TASS.

On je istakao da Rusija pozdravlja inicijativu Brazila da pozove delegate Nove razvojne banke na samit G20.

''Tokom samita u Nju Delhiju, članice G20 su se još jednom jednoglasno izjasnile za proširenje zastupljenosti zemalja u razvoju u međunarodnim ekonomskim i finansijskim institucijama. Smatramo da ovoga puta to nisu prazne reči već posvećenost preduzimanju praktičnih koraka'', rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije u Rio de Žaneiru učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja G20, kojim predsedava Brazil, a nakon sastanka predviđeno je da se sastane sa predsednikom te južnoameričke zemlje Luizom Inasijom Lulom da Silvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Podeli: