Pad profita Simensa za 31 odsto

Simens je zabeležila je u trećem tromesečju tekuće poslovne godine pad neto profita za 31 odsto u odnosu na isti period lane.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2008.

08:59

Default images

Ta nemačka elektronska kompanija je u tom tromesečju zabeležila pad, jer je pre godinu dana na tada povećani iznos neto profita, pozitivan uticaj imalo formiranje zajedničke kompanije s finskom Nokijom u oblasti telekomunikacionih mreža.

Neto dobit iznosi 1,37 milijardi evra ili 1,54 evra po deonici. Promet je dostigao u trećem tromesečju 19,18 milijardi evra što predstavlja godišnji rast od 10 odsto. Broj porudžbina koje je primio Simens se povećao u trećem tromesečju, tako da je njihova vrednost dostigla 23,68 milijardi evra, što predstavlja godišnji rast od 21 odsto.

Ti rezultati, bolji od očekivanih, doveli su do skoka vrednosti indeksa DAX na Frankfurtskoj berzi na kojoj se kotira Simens za 5,91 odsto.

Nemačka kompanija je objavila da u narednoj poslovnoj godini očekuje duplo brži razvoj u odnosu na svetsku privredu i operativni profit svoja tri glavna sektora - Industrija, Energija i Zdravstvena tehnika i to između osam i 8,5 milijardi evra. Ta tri sektora su tokom trećeg tromesečja tekuće poslovne godine ostvarila ukupan operativan profit od 2,08 milijardi evra, što predstavlja godišnji rast od 33 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: