Srbija

Ponedeljak, 18.12.2023.

20:28

Vučić: Za Ekspo27 možda 15 milijardi evra ulaganja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Ekspo27 nije samo izložba.

Izvor: Tanjug

Vučić: Za Ekspo27 možda 15 milijardi evra ulaganja
Foto Printskrin, TV B92

Naime, Vučić je naglasio da je to ceo jedan program razvoja i da je izračunato da će do tada možda biti do 15 milijardi ukupnih ulaganja u Srbiju.

On je za RTS podsetio da je mesec dana pre izbora rekao "da nam je potreban mir" da rešimo pitanja razvoja zemlje do 2027 godine.

"Pred nama je godina ubrzanog i strahovitog razvoja Srbije. I mi naredne tri godine moramo da iskoristimo za najbrži napredak Srbije u savremenoj istoriji. Moramo da dočekamo spremni 1. decembar 2026. kada predajemo ključeve od Ekspa", rekao je Vučić za RTS.

Naglasio je da sve moramo da izgradimo u naredne tri godine.

"Mnogi neće prepoznati, ne samo Beograd, već Srbiju. Mi ćemo Ekspo da iskoristimo za kompletan razvoj cele naše zemlje. Od auto-puta 'smajli' na severu, to jest koridora od Bačkog Brega i Sombora do Kikinde i Srpske Crnje, do juga Srbije, pruge do Preševa, odnosno do makedonske granice i drugo. To su ogromne promene i ogromni projekti - moramo se posvetiti radu", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

19 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: