Vučić: Plate će rasti – stići ćemo neke zemlje EU

Predsednik Aleksandar Vučić govori u Skupštini Srbije na posebnoj sednici o KiM.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2023.

11:23

Vučić: Plate će rasti – stići ćemo neke zemlje EU
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Istakao je da vojska mora da bude snažnija dva i tri puta nego što je danas.

"Tačka osam: Rast Srbije, energetika, hrana i vojska - pri čemu je hrana veoma važna. Vojska mora da bude snažnija dva i tri puta nego što je danas, jer je sačuvala naš narod na KiM. Razvoj zdravstva nam je potreban i tu moramo više da ulažemo", rekao je Vučić.

Takođe se dotakao i plata u Srbiji.

"Prosečne plate će preći 1000 evra, i time ulazimo u red, svakako više ne siromašnih zemalja. Uprkos svim krizama plate će rasti, stići ćemo neke zemlje EU, a to će nam vraćati ljude u Srbiju", izjavio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: