Srbija

Petak, 26.01.2024.

17:06

Vlada postigla dogovor sa deoničarima Robnih kuća: Isplata iz stečajne mase

Postignut je dogovor sa deoničarima Robnih kuća Beograd nakon dve decenije.

Izvor: Tanjug

Vlada postigla dogovor sa deoničarima Robnih kuća: Isplata iz stečajne mase
Ilustracija: Shutterstock/Djalek

Naime, članovi kabineta premijerke Ane Brnabić dogovorili su se danas sa rukovodstvom udruženja akcionara Robnih kuća Beograd da će deo novčanih sredstava iz stečajne mase biti isplaćen deoničarima u narednom periodu.

Iz vlade je saopšteno da će preostali deo novca biti realizovan po okončanju preostalih postupaka, čime su učinjeni značajni pomaci u rešavanju ovog problema koji traje skoro dve decenije.

Nakon četvrtog sastanka održanog u Vladi Srbije u vezi sa raspodelom sredstava iz stečajne mase RKB-a u korist malih akcionara, rečeno je da se do pomenutih rezultata došlo na osnovu dobre saradnje dveju strana i napora koji su učinjeni iz kabineta premijerke.

Rukovodstvo Udruženja akcionara-deoničara, poverilaca i bivših radnika Kompanije "Robnih kuća Beograd" A. D. i Preduzeća "Robnih kuća Beograd" D. D., takođe je izrazilo "zadovoljstvo zbog konstruktivnog pristupa i efikasnosti u rešavanju njihovih zahteva", navedeno je u saopštenju vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: