U Srbiji se dnevno zatvori 8 lokala

U Srbiji je u prvih pet meseci ove godine, svakog dana u proseku privremeno zatvarano 8 lokala jer nisu izdavali fiskalne račune ili nisu prijavljivali radnike.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 05.06.2016.

13:59

U Srbiji se dnevno zatvori 8 lokala
Foto: Thinkstock

"Kao jedan od efikasnih vidova borbe protiv sive ekonomije Poreska uprava kontroliše evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa na teritoriji cele Srbije, a u objektima se istovremeno proverava i radnopravni status angažovanih radnika", navode u Poreskoj upravi Srbije.

Uobičajeno za ovo doba godine, pojačane su kontrole na turističkim lokacijama, a prethodnih dana posebno su kontrolisani ugostiteljski objekti u banjama, objašnjavaju u toj instituciji.

U Sokobanji su, primera radi, prošle nedelje privremeno zatvorena tri ugostiteljska objekta u kojima je utvrđeno da sav promet nije evidentiran preko fiskalne kase, kao i da angažuju neprijavljene radnike. Tri objekta su privremeno zatvorena i u Niškoj banji, zbog nepoštovanja istih poreskih propisa.

Od početka godine zaključno sa 31. majem, tokom kontrola prometa preko fiskalnih kasa kod poreskih obveznika koji pružaju ražličite vrste usluga - restorani, kafići, noćni klubovi, splavovi, prodavnice, benzinske stanice, auto- perionice...

Nepravilnosti su utvrđene kod 1.195 obveznika, navode poreznici, dodajući da su ovi objekti privremeno zatvoreni, a protiv odgovornih lica su podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: