Srbija

Utorak, 08.11.2022.

20:28

Štednja u Srbiji raste: Građani oročili više od 14 milijardi evra VIDEO

Štednja u Srbiji raste. U Narodnoj banci kažu da građani štede najčešće u devizama, od čega je 90 odsto štednja u evrima.

Izvor: B92.net

Štednja u Srbiji raste: Građani oročili više od 14 milijardi evra VIDEO
Printscreen/Prva TV

Posebno raste broj dinarskih depozita, pre svega zbog visokih kamata koje idu i do 5 posto.

Novac je posle dužeg perioda kada su kamatne stope bile na nuli poskupeo. Kamate na štednju u evrima bile su gotovo nula, sada su porasle na skoro dva odsto, dok je štednja u dinarima još isplativija. Građani Srbije štede i kažu da im se štednja u dinarima isplati.

Dok se mnogi odlučuju da ušteđevinu ulože u nekretnine. Međutim nije sav novac u stanovima, građani su oročili više od 14 milijardi evra, a štednja raste i pored toga što kamata ne pokriva inflaciju.

Pogledajte video-prilog

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Svet

Pokajali se – ipak neće ruski gas

Austrijsko ministarstvo za energetiku objavilo je u utorak da je osnovalo komisiju koja bi trebalo da analizira ugovor domaće energetske kompanije OMV i ruskog Gasproma o snabdevanju gasom i razmotri mogućnosti njegovog raskida.

8:11

11.7.2024.

1 d

Podeli: