Vesti -

Savez računovođa i revizora Srbije: Novi sistem - transparentnije i efikasnije poslovanje

Beograd -- Savez računovođa i revizora Srbije (Savez RR) saopštio je danas da su generalno zadovoljni sprovođenjem nove fiskalizacije, kao i uvođenjem e-faktura.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Sunshine Studio/Shutterstock
Foto: Sunshine Studio/Shutterstock

Kako su istakli, time se u principu poboljšava sistem poslovanja u Srbiji.

Kako je ocenjeno, taj sistem postaje neuporedivo transparentniji, brži i efikasniji iako se u praksi javljaju problemi koji se rešavaju u hodu.

Iz Saveza su poručili da je sistem prijatelj onima koji poštuju zakone Srbije i koji su svesni da će ukoliko svi posluju po propisima, država u kriznim vremenima imati dovoljno sredstava da im pomogne, kako bi što pre prevazišli nevolje, što je do sada više puta i dokazano.

Sistem je obuhvatio tehnološke novine, olakšao poslovanje i fleksibilan je jer kao fiskalni uređaji, obveznici mogu koristiti tablete, računare, mobilne telefone.

Kada je reč o upotrebi e-faktura, Savez RR ocenio je da je primena u maju pokazala da sistem funkcioniše generalno dobro uz određene probleme koji se takođe rešavaju u hodu.

Naglašavaju da je taj sistem napredan i potreban, jer će se brže vraćati PDV, što će dovesti do znatnog poboljšanja poslovnog ambijenta u Srbiji.

Savez RR Srbije naglašava da ovakva vrsta promena zahteva stručnost ali i sticanje novih znanja i kontinuirano usavršavanje računovođa shodno međunarodnim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.