Pao dogovor: Povezuju se banje u Srbiji FOTO

Premijerka Ana Brnabić obišla je danas Sijarinsku banju i Specijalnu bolnicu Gejzer u opštini Medveđa.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.08.2021.

11:53

Pao dogovor: Povezuju se banje u Srbiji FOTO
Foto: B92

Ona je istakla da je dogovoreno da se uradi put kako bi se ta banja povezala sa Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom banjom.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo zato što je, kako je istakla, država uložila znatna sredstva u Sijarinsku banju i dodala da je to predeo ogromnog potencijala.

"Važan projekat koji treba da guramo u budućnosti, a koji smo sada dogovorili je povezivanje sa Kuršumlijom preko Radan planine. Tim putem ćemo Sijarinsku banju povezati sa tri prelepe banje u Kuršumlji - Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom ili Kraljevskom banjom, Ðavoljom varoši, a tu imamo i Caričin grad", rekla je Brnabićeva novinarima.

Navela je da u ovom kraju postoji ogroman potencijal za turizam i istakla da će država nastaviti da ulaže i u Sijarinsku banju, i u Medveđu i u Jablanički okrug, pre svega u turizam jer je, kako je rekla, u neke od opština tog okruga teško dovesti strane investitore.

Stoprocentno naš projekat: "Srbija konačno može sama"

"Zato treba da uložimo više u naše prirodne resurse, poljoprivrednike, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća - da vidimo da sve ono što možemo sami, sami i uradimo, da se ne oslanjamo u ovakvim predelima na strane direktne investicije. Ako dođu, dobro su došle i mi ćemo im pomoći, ali dok čekamo i pripremamo okruženje da ih dovedemo da vidimo šta je to što možemo da uradimo samo sa našim ljudima odavde", rekla je Brnabićeva.

Navela je da će u Jablaničkom okrugu biti i naredna dva dana, dodajući da će danas posetiti i Lebane i Bojnik, a da će sutra otići u Leskovac, Vlasotince i Crnu Travu.
Foto: B92
"Namera je dođem u svaku lokalnu samoupravu, vidim najmanje po jedan projekat koji smo uradili i razgovaram o tome šta dodatno treba da uradimo i gde dodatno treba da uložimo da bismo dalje gradili i podizali Srbiju", rekla je Brnabićeva i dodala da će, nakon Jablaničkog, posetiti Toplički i Pirotski okrug.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo zato što, kako je istakla, Medveđa, a pogotovo Sijarinjska banja, danas izgledaju drugačije i imaju sasvim drugačiju perspektivu.

Istakla je da je to ministarstvo ove godine izdvojilo 750 miliona dinara za vaučere, navodeći da je podeljeno 150.000 vaučera.

"Interesantno je da je ove godine Sijarinska banja izbila u prvih top-pet destinacija, kada govorimo o popularnosti banja kod naših građana koji koriste vaučere", kazala je Tatjana Matić.
Foto: B92
Navela je da su tu i Vrnjačka banja, Sokobanja, Banja Koviljača i Ribarska banja koje su tradicionalno uvek bile veoma tražene, ali da Sijarinska banja tokom poslednje dve godine doživljava neku vrstu procvata.

"Ovakav hotelski kompleks prvi put u Srbiji, staviće nas na evropsku mapu destinacija"

Matićeva je istakla da je resorno ministarstvo u periodu od 2016. do 2021. godine samo za infrastrukturne projekte izdvojilo 28 miliona dinara.

Govorila je i o ulaganjima u Sijarinsku banju i istakla da su ta ulaganja bila opravdana, te da će se i buduća ulaganja sigurno isplatiti.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje dve godine dva puta posetio taj kraj što je, kako kaže, zajedno sa današnjom posetom premijerke siguran znak da država brine o svakom pedlju svoje teritorije.

Arsić je rekao da je Srbija zemlja banja i da su one naše najveće prirodno blago, te istakao da je država današnjom posetom premijerke pokazala da su banje nacionalna briga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: