Francuske IT kompanije stižu pre Emanuela Makrona u Srbiju

Pred dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona sve više je i francuskih firmi koje žele saradnju sa Srbijom u ITju, saobraćaju i rudarstvu.

Srbija

Izvor: RTS

Ponedeljak, 24.06.2019.

09:45

Francuske IT kompanije  stižu pre Emanuela Makrona u Srbiju
FOTO: Depositphotos, LukaFunduk

Robna razmena Srbije i Francuske premašiće ove godine milijardu evra.

Francuski ambasador Mondoloni kaže da ohrabruje saradnja francuskih kompanija sa Srbijom i da je posebno interesantno ulaganje u obnovljive izvore energije.

Srbija je pred novim industrijskim ciklusom i novom industrijskom politikom. To podrazumeva i ulaganje u rudnike sa ciljem da rudarstvo učestvuje u domaćem bruto proizvodu sa pet procenata.

Prethodnica dolaska francuskog predsednika u posetu Srbiji su i francuske kompanije koje donose visoku tehnologiju.

"Mi smo prisutni u oblasti železničke infrastrukture u Srbiji, ali već su tu ili sada dolaze firme koje nude visoke tehnologije poput Šnajdera ili Dasija. Korišćenje geotermalne energije u Srbiji je u povoju i mi se nadamo da će, kada bude došao predsednik Makron sredinom jula, u toj oblasti biti potpisan neki ugovor", naveo je Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji.

Francuska je u Srbiji i veliki investitor i privrednici obe zemlje smatraju da je pred nama ogroman potencijal u saradnji i da nema oblasti u kojoj ona ne može biti povećana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: